OVER MIJ

PRAKTIJK VOOR ONTSPANNING & VERSTERKING

Beste Bezoeker,

Mijn naam is Isa van Schaik.

Sinds het begin van de jaren ’90 heb ik ervaring als lichaamstherapeut en facilitator van groepen, voornamelijk in de VS, waar ik bijna 30 jaar heb gewoond. Vandaar de naam THE AMAZING BODY, mijn praktijk in Santa Fe, New Mexico.

Met het voltooien van de twee-jarige opleiding tot biodynamische craniosacraal therapeut is voor mij een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De biodymische cranio is de meest subtiele en diepgaande vorm van lichaamswerk dat ik ken en het combineert twee van mijn grootste passies: de subtiele realiteit van het meditatieve, gegrond in ons Wonderbaarlijke Lichaam.

Het begon allemaal met twee operaties binnen een jaar, en mijn schok dat ik niets van mijn eigen lichaam afwist. Ik wist wel dat ik graag aanraakte/masseerde. Zo kwam ik in sportmassage terecht, destijds de enige opleiding die er was op dat gebied. Op zoek naar een meer holistische aanpak volgden shiatsu, reflexologie, acupressuur.

Ik had het geluk het vak te leren door de ene massage na de andere te geven, in een spa. We zijn nu in de jaren ’80 in Amsterdam. Het was de tijd van ‘de Cosmos,’ van de ontmoeting van Oost en West, van Tantra en Taoïsm, van spirituele en seksuele vrijheid om te onderzoeken en experimenteren.

In ’91, kwam ik, op uitnodiging, in de VS terecht en vanwege bovenstaande ervaring werd ik  gevraagd om workshops te leiden voor vrouwen. Zo werd ik de eerste vrouwelijke facilitator voor The Body Electric School.

Zo heb ik jarenlang gewerkt als massage therapeut, somatic coach, somatic sexologist, educator en facilitator. Meditatie, mindfulness, lichaamsgericht traumawerk zijn een onafscheidelijk deel van mijn werk. Het begrijpen en praktisch gebruiken van levensenergie ligt in het centrum van dit alles.

Mijn levenspartner overleed in 2015, familieomstandigheden brachten mij en onze twee honden naar Nederland. Ja, ik mis de Rocky Mountains, de eindeloze vlaktes en de zon van New Mexico! 

Maar wonder boven wonder, hier, dichtbij het authentieke Zeeuwse dorpje Wolphaartsdijk, is er ook ruimte, natuur en lucht. Het is mooi hier bij het Veerse Meer.

Als je meer wilt weten over mijn aanbod, neem dan gerust contact op.

Misschien tot ziens!

  • BodySoulFusion® (2022)
  • Biodynamics of Death and Dying (2022)
  • Biodynamic Craniosacral Therapy (2021)
  • Somatic sexologist (2006)
  • Coaching (2003)
  • Processwork (1998-2002)
  • Massage Therapy (1994)
  • Esalen Massage (1993)
  • Shaitsu, Acupressuur, Reflexologie (1983-1985)
  • Sportmassage (1982)
Wilt u appen? Klik hier