Biodynamische Craniosacraal Therapie

Biodynamische Craniosacraal Therapie

voor  lichamelijk en emotioneel welzijn

Biodynamische Craniosacraal Therapie is een zachte vorm van lichaamswerk, die niet aan je duwt of trekt of manipuleert. Toch biedt het diepgaande steun aan het fysieke en emotionele lichaam. De therapeut stemt af op patronen die door de schedel (cranium), wervelkolom en heiligbeen (sacrum) naar voren komen. Zo kan het zenuwstelsel zich reguleren. In de stilte en rust van de sessies krijgt jouw levenskracht de ruimte om haar eigen welzijn terug te vinden.

Craniosacraal Therapie is ontwikkeld vanuit Osteopathie en werkt met de mens als geheel. Het is gegrond in anatomie en fysiologie, en heeft ook wortels in oude tradities van Native American heling methodes.

Biodynamische Craniosacraal Therapie
Voor Verlichting van Stress en Burn-out problemen

Aan de basis van stress, burn-out, depressie, slaapproblemen, humeurigheid en angsten, ligt een disbalans van het Centraal Zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). De staat van ons zenuwstelsel bepaalt in grote mate hoe we lichamelijk en emotioneel functioneren.

Als ons zenuwstelsel te veel en te lang onder druk staat, (op ‘aan’) kan het de ‘uit’-knop niet meer vinden. Daarvoor betaalt ons lichaam de prijs! Het kan (onder andere) niet meer goed ontspannen, slapen en verteren, van sex genieten.

Craniosacraal Therapie werkt regulerend op het zenuwstelsel, harmoniseert en versterkt.

Biodynamische Craniosacraal Therapie
Voor heling na Verlies en Rouw

Voorbeelden van Verlies en Rouw:

  • De dood van een familielid
  • Echtscheiding
  • Een nieuwe baan of verhuizing
  • Pensionering
  • Ernstige ziekte

Na elk verlies komt rouw. Rouw vergt haar eigen tijd. Er zijn universele belevingen van rouw, die ieder in meer of mindere mate kan herkennen. Toch verloopt het rouwproces volkomen individueel.
Verlies brengt verandering. De realiteit is, dat ‘wat-was-is-niet-meer’. Dit kan zo pijnlijk zijn, dat het voelt alsof we een beetje doodgaan. Of dat we de weg kwijt zijn.
Verlies en rouw kunnen zeer traumatisch zijn en kan jarenlang doorwerken. Dat wil zeggen, de gebeurtenissen zijn te overweldigend om te kunnen verwerken. Ons zenuwstelsel slaat op tilt of slaat dicht; we kunnen niet meer volledig functioneren.
Het ‘overweldigd-zijn’ gebeurt in ons zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg).
Biodynamische Craniosacraal Therapie werkt direct met het zenuwstelsel.

Hoe ziet een Cranio sessie eruit?

We beginnen met een gesprek om helderheid te krijgen over de intentie van je bezoek.

Vervolgens nodig ik je uit om, gekleed, op een comfortabele tafel te gaan liggen. Tijdens de sessie raak ik je, met jouw permissie, heel licht aan op bepaalde plaatsen en stem af op je hele systeem. Zo kan de fragmentatie, die door trauma is ontstaan, tot heelheid komen.

Duur:
Eerste sessie, 1½ uur
Vervolg sessies, 1 tot 1½ uur

Wilt u appen? Klik hier