Posted 22-2-2023

Mijn ervaring met cranio sacraal therapeut Isa

Van nature ben ik een bijzonder enthousiast, zeer gedreven en perfectionistisch ventje. Op zich fijne eigenschappen die mij veel moois hebben gebracht maar die eigenschappen brachten ook met zich mee dat ik alles leuk vond en ik me met 300% enthousiasme stortte op alles wat ik deed. Een gaspedaal had ik dus niet, alleen een aan / uit schakelaar waarbij het “uit-deel” eigenlijk ook nog niet zo heel goed werkte als ik eerlijk ben. Ik was en ben nog steeds “eigen baas” en nam dus alleen maar leuke projecten aan, had alleen maar leuke klanten en werkweken van 100 uur of nog meer waren dan ook niet meer dan normaal. Heerlijk vond ik het en wie me vertelde dat hij/zij niet begreep hoe ik dat toch allemaal voor elkaar kreeg keek ik een beetje verwonderd aan met de melding: “Hoezo? Gewoon leuke dingen doen. Ik heb geen werk maar mag alleen mijn hobby uitvoeren en krijg er nog voor betaald ook. Wat wil een mens nog meer!”.

Dat leven vol vreugde en arbeid ging jarenlang goed tot op enig moment rond mijn 53e levensjaar de welbekende man met de hamer kwam. Bijna van de een op de andere dag was het klaar. Ik stortte volledig in, had nergens meer energie voor, werd depressief en was chronisch te moe om mezelf nog vooruit te slepen. Ik begreep er niets van en bezocht dus de dokter, een psychiater en ook een orthomoleculair therapeute. Alles om mijn energie en enthousiasme maar weer terug te krijgen. Wat ik ook probeerde, het mocht helaas allemaal niet baten. Ik kwam dan ook na 5 jaar weliswaar alweer een beetje mijn bed uit maar bleef mezelf nog steeds door de dag heen slepen. Voor zover dat ging dan want meestal was rond de middag de batterij toch alweer leeg en mocht ik weer naar bed om bij te tanken terwijl iedereen lekker buiten was en van het mooie weer zat te genieten.

Nadat ik verhuisd was van Groningen naar het mooie Zeeland, waar ik ook geboren en getogen ben, kwam ik weer in contact met een oud klasgenoot van me. Tijdens een gesprek over ons leven vertelde ik hem over mijn energieprobleem en hij vertelde mij daarop dat hij een bezoek had gebracht aan een Cranio sacraal therapeut . Een heel bijzondere ervaring voor hem waarin hij dingen had meegemaakt die hij nog niet eerder had gezien. Of dat wellicht ook niet iets voor mij zou zijn, zei hij. “Wie weet heb je er iets aan.” Isa heette ze en ze woonde in Wolphaartsdijk. “Een crani-watte?” dacht ik. Ik had nog nooit van het woord gehoord en ben nogal een nuchtere, uit de klei getrokken Zeeuw dus moest er even over nadenken zeg maar. Maar mijn studiegenoot was er erg van onder de indruk en ik heb best een hoge pet van hem op. Bovendien kon ik niet ontkennen dat ik nog steeds liep te tobben met mijn energiehuishouding dus ik besloot toch maar eens te Googelen op wat dat nu was. Het internet bleek vol te staan met allerlei verhalen van mensen die dit vakgebied als Voodoo ofkwakzalverij meenden te moeten betitelen. Er was tenslotte geen wetenschappelijk bewijs voor wat daar allemaal gebeurde en DUS was het allemaal flauwekul en kon het helemaal niets betekenen. Tussen al dat ongenuanceerd gewauwel door kwam ik ook een paar reacties tegen van mensen die zelf in behandeling geweest waren en die daar wel degelijk baat bij gehadhadden. Nuchtere Zeeuw of niet, ik ben er wel van overtuigd dat er meer tussen hemel en aarde is dan we in het Zeeuwse land weten dus: toch maar eens kijken dan?

“Baat het niet dan schaadt het niet” dacht ik en omdat ik erg graag van mijn energieprobleem af wilde zodat ik eindelijk weer eens een hele dag mee zou kunnen maken, zónder halverwege weer mijn bed in te moeten duiken, vroeg ik mijn klasgenoot om het adres en nam ik contact op met Isa met de vraag of zij iets voor mij zou kunnen betekenen. Ik mocht langskomen en vertelde mijn verhaal waarop Isa aangaf dat het lastig was om te voorspellen of haar behandeling wel of niet effect zou hebben. We besloten het gewoon te proberen. Ik bezocht haar een tiental keren waarbij ik vertelde wat mij op dat moment bezighield en waarbij Isa mijprobeerde inzicht te geven in wat er gaande was. Na deze update mocht ik vervolgens steeds plaatsnemen op haar tafel. De eerste keren waren wat onwennig maar al snel legde mijn lichaam een link met Isa’s tafel en totale ontspanning. Het was dan ook meer regel danuitzondering dat ik na een paar minuten vast in slaap viel tijdens de behandeling. Een beetje gênant dacht ik maar ook dat zag ik verkeerd. Geen enkel probleem!

Nadat ik weer terug op aarde geland was na iedere behandeling probeerde ik er erachter te komen wat er nu eigenlijk gebeurde. Als techneut wil ik namelijk altijd graag precies weten wat, waarom, wanneer en hoe dingen gebeuren. Hoewel Isa haar uiterste best deed om mij uit te leggen wat ze deed kwam ik er niet achter wát er nu eigenlijk gebeurde zodat ik me best voor kon stellen dat voor wie het niet heeft meegemaakt deze behandeling een hoog voodoo-gehalte heeft. Maar het feit dat we iets niet kunnen verklaren betekend volgens mij nog niet dat het niet bestaat of dat het niet waar is. En dát er wat met mij gebeurde was overduidelijk. De sessies op Isa’s tafel waren niet alleen zeer ontspannend en om die reden al bijzonder prettig maar het resultaat was dat ik na een aantal sessies zowaar onmiskenbaar merkte dat ikdaadwerkelijk mijn energie terug begon te krijgen en na ruim 5 jaar te hebben lopen tobben was dat voor mij een klein wonder. Als ik dit schrijf is het inmiddels alweer ongeveer een half jaar geleden dat ik bij Isa te gast mocht zijn en tot op heden werk ik weer gewoon hele dagen en hoef ik vrijwel nooit meer overdag naar bed om bij te tanken. Ik heb weer lol in mijn werk engeniet iedere dag van het feit dat ik “er weer ben”. Hóe het dus werkt kan ik niet uitleggen maar dat mijn leven enorm verbeterd is na mijn bezoek aan Isa staat voor mij als een paal boven water.

Torus.human.yellow

R.v.Z.

Wilt u appen? Klik hier