Helende Ontspanningsmassage

Ontspanning is geen luxe, maar een teken dat we in balans komen

Toen ik mijn eerste massage cursus deed, sportmassage, in 1982, was de algehele opvatting dat ‘Harder is beter!’ en ‘Pijn is goed, dan weet je dat er iets gebeurd!’
Maar, al snel merkte ik dat de lichamen onder mijn handen daartegen weerstand boden, de spieren spanden zich aan in plaats van te ontspannen – ze beschermden zich op een (gezonde!) manier.
Mijn cliënten en ik ervaarden dat vooral een luisterende, zachte aanraking de gewenste ontspanning bracht, waarna, indien gewenst, het lichaam het diepere toeliet.
De tegenwoordige neurologische verklaring daarvoor is simpel: veiligheid. Als men zich veilig voelt, kan de geest tot rust komen en het lichaam ontspannen. Samen, als een geheel, kunnen zij dan een reis maken in een ‘mij-momentje.’

Twee soorten massages, ieder met een net iets andere intentie:

  1. “Een mij-momentje”

Volledige lichaamsmassage voor ontspanning en koestering

  1. “Het is alsof ik mijn lichaam opnieuw leer kennen”

Ook hier ben je in de ‘ontvangende’ rol, maar we zijn er ook op uit om de reacties van je lichaam beter te leren kennen. Zo kom je dieper in contact met jezelf en, bijvoorbeeld, ervaar je welke aanraking je fijn vindt en welke niet, ofwel, welke aanraking je goed doet en welke niet. Soms spreken we, zonder het contact met het lichaam te verliezen.

Duur: 75 minuten of 90 minuten

Wilt u appen? Klik hier