“Ik weet niet wat je doet, maar het lijkt alsof elke vezel aangeraakt wordt.”

— ARNOLD

Biodynamische Cranio Sacraal Therapie

Biodynamische Cranio Sacraal Therapie (BCST) komt voort uit de osteopathie en werkt met de mens als 'geheel'. Het heeft zich tot de huidige vorm ontwikkeld sinds begin 1900 en is vooral bekend in Engeland, de USA en Australië, maar groeit nu ook in Noord-Europa en Nederland.

Ik ben persoonlijk zeer dankbaar dat ik deze internationaal erkende opleiding kon voltooien in Gent, aan het Reliantie Instituut. Voor mij is Biodynamische Cranio Sacraal Therapie de meest subtiele, holistische en respectvolle methode van lichaamswerk die ik ken.

BCST gaat ver voorbij lichaamswerk alleen; het raakt lichaam, hart en geest. En hoewel Cranio subtiel en energetisch werkt, is het ook stevig gegrond in westerse wetenschap, anatomie en fysiologie.

Van fragmentatie naar heelheid

Je zou een Cranio Sacraal behandeling een 'innerlijke massage' kunnen noemen, doordat tijdens een behandeling je eigen levensenergie geactiveerd wordt en gaat stromen.

Praktische informatie

Tijdens een 'Cranio sessie' lig je lekker op een massage tafel, geheel gekleed, onder een dekentje als je dat wilt. De behandelingen worden vaak als ontspannend ervaren, dieper dan men zelf bereiken kan.

We beginnen met een kort gesprek om helderheid te creëeren over wat het sterktst naar voren komt voor de behandeling.

De eerste sessie duurt tussen 75 en 90 minuten; vervolg sessies tussen 60 en 75 minuten.

(NB: helaas wordt Cranio Sacraal op dit moment niet langer vergoed door de zorgverzekeringen)

Hoe werkt de therapie?

BCST werkt met onze hersenvloeistof en de beweging van de schedelbeenderen. De hersenvloeistof beweegt tussen onze schedel (cranio) en heiligbeen (sacrum); de hersenvloeistof beschermt, voedt en zuivert onze hersenen en de rest van het zenuwstelsel; dit centraal zenuwstelsel bestuurt alle functies van lichaam en geest.

BCST werkt met de ritmes van de hersenvloeistof, die aangezet worden door onderliggende, meer universele krachten: onze levenskracht. Deze levenskracht is altijd aanwezig en heeft ten doel om te steunen en te helen.

Voor wie?

We hebben soms klachten die niet te verklaren zijn door één duidelijke oorzaak of orgaan, maar voortkomen uit een mengeling van (soms) jarenlange symptomen en/of gewoonten. Omdat Cranio het eigen herstellende vermogen aanzet, zijn de soort klachten die verlichting kunnen ondervinden erg uiteenlopend.

Bijvoorbeeld:

  • slaap problemen, chronische vermoeidheid,
  • stress, niet tot rust kunnen komen,
  • levensmoeheid,
  • rugpijn, hoofdpijn, darmklachten.

Maar ook kan Cranio pijnverlichting geven, bijvoorbeeld na een val.

In het algemeen brengt Cranio meer rust, balans, gevoel van welzijn en een beter contact met onszelf tot stand.

Afspraak?

Bel mij: 06-33580403
of schrijf een mailtje naar: isa@theamazingbody.nl

Copyright © it Takes Two [IT services]. All rights reserved